Oleje v kuchyni – jaký kdy použít?

Nabídka olejů v obchodech je v současnosti pestrá, kromě těch klasických není problém si pořídit například dýňový nebo lněný. Potom ale není snadné se dobře zorientovat a vědět přesně, který olej je lepší použít na […]

Zdravé snídaně třikrát jinak

Snažíte se žít zdravě, ale pořád vaříte stejná jídla? Nebaví vás dokola jíst jednu ovesnou kaši a jeden salát? V tomto článku najdete recepty na tři různé snídaně, které si můžete měnit podle libosti a donekonečna […]

Zdravé instarecepty s jahodami

Jahody jsou oblíbeným ovocem nejen dětí, ale i dospělých. Obsahují vysoké množství vitamínu C, jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. Jsou také bohatým zdrojem vitaminů A, B, E. Jejich chuť je dána organickými kyselinami […]

Červená řepa je malý zázrak plný vitaminů

Většina z nás si spojí červenou řepu s mističkou rudých kostiček ve sladkokyselém nálevu, což byla klasika v jídelnách podávaná kupříkladu k srbskému rizotu. Červená řepa tak nemá v české prostředí dobré renomé, ale je to škoda. Obsahuje mnoho vitamínů, […]

Makroživiny a jejich zdroje

Jistě jste slovo makroživina již někdy slyšeli. Jeho význam však nemusí být každému tak úplně jasný. Tento pojem souvisí s potravinami, které denně konzumujeme. Právě ty obsahují jednotlivé makroživiny neboli makronutrienty, ale i mikroživiny neboli mikronutrienty, […]

1 2 3 4 5 37