Bramborovo-rajčatový salát s mozzarelou

Tradiční kombinaci rajčat a mozzarely můžete vyzkoušet i trochu jinak. Dohromady s pečenými bramborami a polníčkem vznikne lehký oběd nebo večeře.

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Obtížnost: snadné

Kategorie: vegetariánské

Suroviny:

  • 500 g malých brambor
  • 500 g rajčat
  • 200 g polníčku
  • 2 balení mozzarely
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce pesta
  • sůl, pepř

1 porce: 373 kcal, 56bB, 95g S, 96g T

  • Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory oškrábeme a rozkrájíme na měsíčky. Rozložíme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme doměkka. cca 30 – 35 minut.
  • Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Na posledních 5 minut vložíme k bramborám a pečeme dohromady.
  • Polníček omyjeme, zlehka osušíme a rozložíme na talíř. Přidáme vlažné brambory a rajčata. Přidáme mozzarelu. Zlehka zakápneme olivovým olejem, pestem, osolíme a opepříme.

Tip: Máte doma dýňové semínka, vlašské ořechy nebo lískové ořechy? V troubě nebo na pánvi bez oleje je orestujte, nahrubo nakrájejte a posypte jimi salát.

Napsat komentář