Dieta Whole30 – po 30 dnech snížení hmotnosti i detoxikace organismu

300 tisíc followerů na Instagramu, přes 40 tisíc na Twitteru a 400 tisíc na Facebooku.  Hádejte, co je v centru pozornosti na sociálních sítích? Zdravý životní styl Whole30!

Je to dieta, kterou držíte 30 dní a jíte při ní jenom čerstvé kvalitní a průmyslově nezpracované jídlo. S Whole30 přišli dva američtí odborníci na zdravou výživu, Melissa a Dallas Hartwigovi.

Je považována za nejoblíbenější dietu Mileniálů a dobyla už Instagram.  Proč je tak moc populární? Nejspíše proto, že ve 30 dnech budete mít zaručené výsledky.

Jak na to?

Jedná se o dietu, o které se říká, že je jednou z variant tzv. Paleo stravování. Základním principem této stravy je to, že se lidské tělo po staletí nepřizpůsobovalo konzumaci potravin, které naši předci před tisíci lety neznali, např. mléčné výrobky, pšenice, cukry a luštěniny. Z toho důvodu tato strava dovoluje jíst pouze ovoce, zeleninu, maso, ryby a ořechy.

Dieta nabízí nejen významnou ztrátu hmotnosti, ale i detoxikaci těla za 30 dní. Je to proto, že podle jeho autorů jsou odstraněné potraviny zodpovědné za velké množství nemocí našeho organismu, jako může být cukrovka v případě cukru nebo celiakie v případě obilovin.

Jedná se o velmi cool způsob stravování, což jeho zakladatelé a fanoušci využili na sociálních sítích. Instagram, Facebook a Twitter jsou zaplněny fotografiemi víceméně mladých uživatelů, kteří zde sdílejí jejich výsledky před a po.

Proč je tato dieta dle kritiků účinná?

Protože nejíte žádné cukry a obiloviny- těstoviny, pečivo, pizzu. Tato strava funguje díky tomu, že vyměníte průmyslově zpracované jídlo za čerstvé doma připravené.

Asi si říkáte, co tedy můžete vlastně jíst?

Jak již bylo zmíněno, dieta umožňuje široké využití živočišných bílkovin, spojených s velkými porcemi ovoce a zeleniny.

Ráno si připravte snídani s vejci. Jeden den třeba vaječnou omeletu s šunkou, další dny např. volská oka s párky se zeleninou, zapečené cukety s vejcem. Na oběd a večeři jezte maso nebo ryby a jako přílohu si dejte různé druhy zeleniny- třeba grilovaný lilek, cuketu vařenou v páře, cibule, mrkve.  

Napsat komentář